Cattery Mostiamo

Bibi

This page in English / Deze pagina in het Engels

 


   Bibi (Rosemarie Bibi of Skye) (Stamboom)

Sinds 27 maart 2008 woont Bibi bij ons.
Vanuit Melbourne in AustraliŽ is ze samen met haar zusje Robi (die woont bij cattery Cascabel) naar Schiphol gevlogen. In Congupna zijn ze beide met hun 5 broers opgegroeid bij Pat en Lyn Robinson, cattery Rosemarie.

Bibi is een ontzettend lieve en enthousiaste poes die ook erg snel kan zijn. Soms lijkt het wel alsof er elastiekjes aan haar pootjes zitten als je ziet hoe ze springen kan. Haar lievelingsspeeltje is een klein rageborsteltje; hier kan ze zich uren mee vermaken.
Wat betreft het eten is ze erg kieskeurig. De blikjes met hapklare brokjes uit de supermarkt vindt ze maar la-la, maar voor een lekker stukje rauw vlees (nooit varkensvlees!) haalt ze haar hele trukendoos open. Het is lachwekkend om te zien hoe ze dan miauwt, op en neer loopt, op het aanrecht springt en ons aankijkt alsof ze in geen weken gegeten heeft.

Haar vachtkleur wordt chocolate genoemd. Dit houdt in dat haar points (neus, oren, voetjes en staart) melkchocolade bruin zijn en haar vacht ivoorkleurig. Haar teenkussens zijn kaneelkleurig roze tot licht bruin.

Na twee maanden is Bibi helemaal thuis en dikke maatjes geworden met Faye en Tymo. Samen met hen wordt de tuin helemaal onderzocht en worden er kleine insecten gevangen die varieŽren van vliegjes tot meikevers; er zitten er opvallend veel dit jaar! Ook bijen en hommels staan op het programma, maar het grappige is dat ze na een aantal steken allemaal geleerd hebben om die voortaan na het eerste zoemgeluidje met rust te laten.


Op 19 februari 2009 heeft Bibi haar eerste nestje gekregen. Vijf lieve, energieke en gezonde kittens die het kattenhuishouden 13 weken lang een giga-oppepper hebben gegeven.
Poesje Mona is bij ons blijven wonen.Shows en uitslagen:

25 mei 2008, Limbra Cat show te Geleen
Gekeurd in kittenklasse 3-6 maanden.
U1 en voorgedragen BIS.

21 juni 2008, Deutsche Edelkatze e.V. show te Duisburg, Duitsland.
Gekeurd in kittenklasse 6-10 maanden.
U1.

  Bibi en Robi 5 weken oud

Bibi en Robi 9,5 weken oud

Aankomst op Schiphol

Nog maar net in Nederland

Op onderzoek in de tuin

Zie ik er zo niet stoer uit?

Lekker zwart van het rollen in het zand

Ruim 5 maanden oud

Top