Cattery Mostiamo

Onze andere dieren

This page in English / Deze pagina in het Engels

 


   Onze andere dieren

Wij hebben, naast de katten waar we mee fokken, nog twee andere katten en een hond. Hier kunt u meer over ze lezen.


Najra (Pebbles Najra la Sorpresa Peluda) Stamboom

Najra is onze eerste Thai-poes met stamboom en komt uit een "groot gezin". Ze heeft nog 1 zusje en 5 broers. Haar naam is verzonnen door onze jongste zoon Arjan, die op het idee kwam om de letters van zijn naam achterste voren te schrijven.

Het is een stevige en mooie grote poes met een lief, maar behoorlijk dominant karakter. Najra vindt het heerlijk als iedereen thuis is en houdt ervan om de controle te hebben over het reilen en zeilen hier in huis. Ze is duidelijk de baas over al onze andere dieren en ligt bovenaan in de krabpaal of heeft de beste plaats op de bank. Als er onrust is, komt ze als een bezetene aanrennen en probeert door iedereen strak aan te kijken alles onder controle te krijgen. Soms houdt ze haar hoofdje scheef en komt dan in slow motion aanlopen, waardoor iedereen weet dat ze moeten gaan uitkijken. Toch is ze geen held en misschien komt haar "control freak" gedrag wel voort uit het feit dat ze overzicht en duidelijkheid wil.
Ze vindt het heerlijk om door de tuin te wandelen en vooral meeliften op de rug van het baasje is gewoon 't summum. Ze geniet ervan om geaaid en geknuffeld te worden en laat dit merken door zacht te gaan spinnen. Zoals het een echte Siamees betaamd wil ze graag overal bij aanwezig zijn.
Af en toe krijgt ze de kolder in haar kop en rent dan ineens van hot naar her door het huis, achterna gezeten door Tymo die ze zoals altijd te slim af is.

Vanwege haar dominante gedrag hebben we Najra in de zomer van 2007 laten steriliseren. Hierdoor is ze stabieler van aard en wat rustiger geworden en niet meer zo gefocust op de andere dieren.
Op 7 februari 2006 heeft ze haar eerste nestje met 6 sealpoint kittens gehad, kater Farao was de vader.
Het tweede en laatste nestje met 1 lilacpoint en 3 bluepoint kittens was van Tymo op 19 december 2006.


Shows en uitslagen:

18 november 2008, Limbra Cat show te Waalre.
Gekeurd in castratenklasse.
CAP en Best in Show

Top

Faye (Fayette Faye del ThyMar)

In januari 2008 is Faye bij ons komen wonen. Ze is, samen met 4 broers en 2 zussen, geboren in Terneuzen in cattery Del ThyMar.

We hebben haar meteen leren kennen als een erg lief en aanhankelijk poesje. Haar naam Faye, dat vertrouwen betekent, blijken we goed gekozen te hebben. Faye-tje, of Fayetje, kijkt namelijk vol vertrouwen haar nieuwe wereld in; binnen een week had ze vriendschap gesloten met Tymo en Najra.
Ze kan als een tornado met haar favoriete speeltje, een balletje van piepschuim met een stoffen lapje eromheen, door het huis heen zoeven. Dit gaat zo snel dat Tymo haar niet kan bijhouden en daar dan even de kluts van kwijt raakt, maar het "dolle" ervan steekt Najra aan. Plotseling speelt ook zij weer met allerlei speeltjes.

Faye is helemaal weg van koolvisfilet. Dit vindt ze zo lekker dat ze iedere middag rond een uur of twee de keuken inkomt en begint te miauwen. Punctueel als katten zijn, weet ook zij dat ze om die tijd haar hapje krijgt en mocht ik ooit de illusie hebben de tijd te vergeten, Faye herinnert me er wel aan.

De kleur seal die Faye heeft wil zeggen, dat haar points (snoetje, oren, poten en staart) heel donkerbruin zijn. Haar vacht is lichtbruin-beige. Voor veel mensen is deze kleur van oudsher dé kleur van de Siamees.

Faye heeft één nestje gehad op vijf december 2008. Er zijn toen drie kittens geboren met een keizersnede waarvan er twee zijn overleden. T'ien is een leuke bluepoint kater geworden en misschien zal hij in de toekomst vader worden van het volgende nestje van Bibi. Vanwege haar moeilijke bevalling/keizersnede hebben we Faye laten castreren.


Shows en uitslagen:

21 juni 2008, Deutsche Edelkatze e.V. show te Duisburg, Duitsland.
Gekeurd in kittenklasse 6-10 maanden.
U1.

Top

Snoopy

Onze Europese korthaar kater Snoopy is op een dag (als kitten van een maand of 5) gewoon komen aanlopen. Hij zat voor de deur en wilde naar binnen.

Het was heel aandoenlijk om zo'n zwart klein katertje voor de deur te zien zitten, maar omdat ik toen nog fokte met de moderne Siamees wilde en kon ik hem niet binnenlaten.
Mijn kinderen, 6 en 8 toentertijd en opgevoed met de gedachte dat je dieren niet aan hun lot kunt overlaten, maakten buiten voor de deur een mandje klaar met een paraplu erboven voor eventuele regen die kon gaan vallen. Ook zetten ze wat eten en drinken klaar. Iedere dag werd alles aangevuld en als hij eens een paar uur weg was, werden ze ongerust.
Na een week of 3 keken onze katten niet meer op van die vreemde kat aan de deur en liet ik hem maar binnen.
Hij is nooit meer weggegaan, maar een stabiele factor geworden in het hele kattenbestand hier. Nooit 'kattig' en altijd heel lief en voorzichtig met kittens. Een kat waar je van op aan kunt.

Het is jammer dat Tymo nu hij volwassen is Snoopy niet meer accepteert in huis, zijn territorium. Omdat Snoopy ook een kater is ziet Tymo hem als rivaal ook al is Snoopy gecastreerd. Tijdens zijn volwassen worden heeft Tymo tijdens twee niet mis te verstane gevechten duidelijk gemaakt, dat hij hier in huis het mannetje is en Snoopy heeft dat moeten accepteren.
Het huis is naar redelijke tevredenheid van de katten nu ingedeeld in twee gedeeltes; de kamer en alles achter het huis is van Tymo. De gang, bovenverdieping en alles voor het huis is van Snoopy. De poezen mogen overal komen.

Top

Ijoor

Ijoor onze hond, is een kruising tussen een Dalmatiër en een Whippet en bij ons gekomen in de zomer van 2000.

Als nestje is hij samen met zijn broertje en zusje gedropt in het dierenasiel op de leeftijd van +/- 5 weken. Toen hij 8 weekjes oud was mocht hij met ons mee naar huis, maar omdat hij in een hele belangrijke periode van zijn leven (socialisatieperiode) een hoop indrukken gemist heeft is hij helaas altijd een wat angstige hond gebleven. Doordat we vanaf het begin veel met hem gedaan hebben (opvoedcursussen, wandelen) en veel duidelijkheid hebben gegeven is de "schade" gelukkig beperkt gebleven.

Het is een scheet van een hond die erg bezorgd en lief is voor onze katten en zeker voor de kittens. Hij helpt met wassen en verzorgt ze zoveel als mag. Hij is gewoon een volwaardig lid van het gezin en we zouden hem niet meer kunnen missen!

Top
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

Faye met haar moeder, zusjes en broertjes

Faye en Tymo samen aan de lunch

Faye op de krabpaal

Faye op de krabpaal