Cattery Mostiamo

In memoriam

This page in English / Deze pagina in het Engels

 


   Rosie (Rosemarie Rosie of Skye) (Stamboom)

Ten gevolge van een tragisch ongeluk is onze Rosie op woensdag 24 oktober 2007 overleden. We zijn hier kapot van en missen haar altijd vrolijke en duidelijke aanwezigheid enorm.

We vragen ons af, waarom er soms dingen gebeuren in het leven die totaal geen reden hebben.
Rosie was voor ons een heel speciale poes; een persoonlijkheidje, waar we in de paar maanden dat ze bij ons was enorm veel van zijn gaan houden.

Op onze zoektocht naar weer een nieuwe niet verwante lijn hadden we haar gevonden bij Lyn en Pat Robinson in AustraliŽ. http://www.rosemariecattery.com.au. Fijne mensen die ons het meest ondernemende poesje gestuurd hadden uit een nestje van zeven.
We waren zo blij met haar.

Op de show in Nijmegen op 19 september 2007 moesten we haar laten determineren omdat ze geen stamboom had en haar voorouders ook niet. We wisten wel dat Lyn en Pat bezig waren met het laten registreren van hun katten, maar niet hoe lang het zou gaan duren voordat de werkelijke registratie er zou zijn. Voor ons was dit geen probleem; een nieuwe, niet verwante lijn ging voor.
Op deze, voor hŠŠr eerste show, deed Rosie het geweldig. Ze was niet zenuwachtig of onrustig en werd Best in VariŽteit. Een dag later ontvingen we mail uit AustraliŽ dat alle registraties bij hen rond waren en dat ook Rosie als Thai met afstammingbewijs alsnog geregistreerd was.
De planning was om haar samen met Tymo een nestje te laten krijgen in het voorjaar van 2008. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn.

We zullen ons de leuke, grappige dingen van Rosie blijven herinneren en troosten ons met de gedachte dat ze, in de korte tijd dat ze geleefd heeft, van alles 100% heeft genoten en wij van haar.


Shows en uitslagen:

30 september 2007, Neocat show te Nijmegen.
Gedetermineerd als Thai.
Gekeurd in kittenklasse 6-10 maanden.
U1 en Best in VariŽteit seal & bluepoint.

 

Knakkie

Knakkie was onze allereerste Siamees en heeft onmiskenbaar de basis gelegd van onze hobby.

Ze was een ontzettend lieve en temperamentvolle poes en destijds gekocht op een plaats waar je nu gelukkig geen dieren meer kunt kopen, namelijk een dierenmarkt in BelgiŽ.
We zagen een nestje zitten op een zondagmorgen in februari 1990 in Mol. Zo zielig en ja, ik (Monique) was 23 jaar jong, woonde net op mezelf en wilde al een tijdje een Siamees, maar liever niet van deze plek. Dus gingen we naar huis.
Maar dit nestje met kittens waar ik op gevallen was, verdween maar niet uit mijn gedachte. Een week later gingen we terug en gelukkig zat er nog ťťn. Inmiddels in een kooi met hondenpups en als enige over uit het nest. Ze had vlooien, oormijt, niesziekte en haar ogen...diepblauw, maar zo scheel als wat. Ook haar staart had een dubbele knik, maar dat kon me al niet meer schelen, ik was weg van haar! 175 gulden kostte ze, ruim 78 euro!
De dierenarts waar we op die zondagmiddag meteen naar toe gingen, schudde met zijn hoofd en was een beetje boos. Deze manier van handel in dieren moet stoppen zei hij en jullie werken er nu aan mee en ik kon eigenlijk niet anders dan hem gelijk geven, maar toch...ik had een Siamees!!
Met een tasje vol medicijnen gingen we naar huis en Knakkie (vanwege de knikken in haar staart) herstelde spoedig van haar niesziekte en andere ongemakken. Ze was de liefste en aanhankelijkste kat die je je maar kunt voorstellen, is opgegroeid met onze kinderen en tot haar 14e levensjaar nooit meer ziek geweest.

Op woensdag 19 juli 2006 is Knakkie overleden op de leeftijd van 16 1/2 en was door problemen aan haar lever het laatste jaar hard achteruit gegaan. Eten ging haar steeds moeilijker af en op het laatst was ze gewoon letterlijk helemaal op.
Het was moeilijk om de beslissing te nemen haar te laten gaan. Toch zijn we blij dat we zo lang van haar hebben mogen genieten en ze heeft een mooi plaatsje gekregen in onze tuin.

 

Overal in, zelfs in de koelkastRosie, 21 september 2007, 9 maanden oud

 

 

 

 Top