Cattery Mostiamo

Bibi's eerste nestje

This page in English / Deze pagina in het Engels

 


   Bibi's eerste nestje

Donderdag 19 februari 2009.

Op 19 februari 2009 is Bibi bevallen van vier katertjes en één poesje. Allemaal zijn ze vlot na elkaar geboren in ruim een uur tijd.
Om de kittens uit elkaar te kunnen houden hebben we drie katers een kleurtje gegeven; één heeft er een blauwe kleur onder zijn okseltje gekregen, één een groene en de derde een oranje. Kater vier heeft geen kleurtje en het poesje ook niet.

De geboortegewichten zijn perfect; oranje weegt 105 gram, blauw 91 gram, groen 99 gram, geen kleur 97 gram en het poesje 91 gram.
Met Bibi gaat het uitstekend en zoals altijd is het verwonderlijk om te zien, dat een onervaren poes, zoals ook Bibi die voor het eerst een nestje heeft, zonder problemen haar moederrol inrolt. Wij proberen de eerste dagen om niet teveel te storen, maar laten moeder en de kittens wel in de kamer bij de andere dieren. Zij hebben een snelle blik geworpen en even geroken aan het kleine grut, maar gaan verder hun eigen gangetje.
T’ien, het kitten van Faye moest wel even blazen en snapte er niets van , maar niemand reageerde op hem; schijnbaar mag een kitten zo reageren. Van Najra wordt het niet geaccepteerd maar zij trekt zich altijd de eerste weken een beetje terug.

Donderdag 26 februari, 1 week oud

Het is een heerlijk voorbeeldnestje dat met veel slapen flink groeit.
Oranje weegt nu 215 gram, blauw 214 gram, groen 196 gram, geen kleur 218 gram en het poesje 189 gram.
Van de uiteindelijke Siamese kleuren valt nog weinig te zeggen, maar we zien wel al verschil. Van twee kittens is de vacht witter en denken we aan de kleur lilac, van twee andere zijn de oorrandjes al duidelijk aan het kleuren en de neusjes een beetje en denken we aan chocolate en van het poesje weten we het niet. Het zou blue kunnen zijn, maar ook seal. Zij is de donkerste van het hele stel, maar om zeker te zijn wachten we gewoon een paar weekjes af.

Donderdag 5 maart, 2 weken oud.

Oranje is nu 298 gram, blauw 311 gram, groen 272 gram, geen kleur 308 gram en het poesje 272 gram.
De oogjes en oortjes zijn nu open en soms wordt er geblazen naar ons als we ineens met onze handen en hoofden de doos induiken. Dit is een instinctieve reactie van de kleintjes omdat ze ineens een andere geur waarnemen en schrikken van iets nieuws.
Toch beginnen wij nu langzaamaan iedere dag tegen ze te praten en ze te aaien en het grappige is dat we merken dat sommige het al heel fijn vinden als ze geaaid worden.
We zijn blij dat het goed gaat en hebben besloten het poesje zelf te houden.

Donderdag 12 maart, 3 weken oud.

Oranje heeft een tijdelijke naam van ons gekregen en heet nu Ranja, hij weegt al 376 gram.
Blauw weegt nu 386 gram en ook groen heeft al een tijdelijke naam, namelijk Wickie. Hij weegt 344 gram, is het lichtste katertje dat erbij zit, maar loopt in ontwikkeling duidelijk voorop. Hij heeft al een klein rondje door de kamer gelopen en “miept en miauwt” de hele tijd terug. Zijn vachtje is wat pluiziger dan die van de andere kittens en iedere keer als hij iets nieuws tegenkomt op zijn ontdekkingstocht door de grote wereld (onze woonkamer) dan zet hij al zijn haren recht overeind. Het is ontzettend komisch om te zien en we weten bijna zeker dat hij een lilacpoint is.
Geen kleur weegt nu 389 gram en ons poesje 349 gram.
Mama Bibi heeft het er maar druk mee, maar heeft gelukkig hulp gekregen van tante Faye. Na het vertrek van T’ien, haar kitten, is ze meteen begonnen met de verzorging van de kittens van Bibi. Dat wil voornamelijk zeggen dat zij mee helpt wassen en de “assertiviteitstrainingen” op zich neemt. Ze neemt Wickie in de houtgreep en of hij wil of niet, zo klein als hij is, hij kan niet anders dan zich overgeven. Voor ons mensen ziet dit er soms een beetje akelig uit, maar we hebben ervaren dat teveel menselijke bemoeienissen nergens voor nodig zijn. Geestelijk gezonde dieren weten precies wat wel en niet kan en als fokker vinden wij het belangrijk dat onze kittens “gewapend” de wereld ingaan als ze hier vertrekken.
De harmonie tussen de dieren onderling is goed en langzaamaan komt ook Tymo snuffelen aan het kleine grut. Hij kan niet wachten totdat ze wat ouder zijn en we hopen dat hij net zo met deze kittens zal gaan spelen als hij met T’ien heeft gedaan.

 

Top