Cattery Mostiamo

Yuna's eerste nestje

This page in English / Deze pagina in het Engels

 


   Vrijdag 5 januari 2007, 9 weken oud

Kerst en Nieuw zijn achter de rug, de kerstspullen weer aan de kant en met een frisse start duiken we 2007 in.
De toekomstige baasjes van Mona en Yuty zijn inmiddels op bezoek geweest en de dames hebben allebei een nieuwe naam gekregen. Mona gaat Shadé heten en Yuty heeft de naam Fleurtje gekregen. Het is wel even wennen voor ons, zeker omdat we de zusjes vanaf het begin uit elkaar konden houden en het twee verschillende persoonlijkheden zijn, die echt een eigen naam hadden.
Shadé en Fleurtje zijn twee baldadige meiden, die de tent goed op zijn kop kunnen zetten. Ze ravotten en spelen en springen in de planten. Ze zitten boordevol energie en zorgen ervoor dat mama Yuna haar handen vol heeft aan hen. Zelfs tante Najra komt regelmatig eens kijken wat er allemaal gebeurd als ze hun dolle 5 minuten weer hebben. Al met al een goed teken en zo hoort het te gaan met jonge poezen.

Vanmorgen waren ze alleen niet zo stoer als anders. Om 9 uur hadden we een afspraak bij de dierenarts en de rit in de auto zonder hun moeder, met allerlei vreemde geluiden om hen heen, zorgde ervoor dat ze bevend als een rietje op de tafel bij de dierenarts stonden. Gelukkig zijn ze helemaal gezond bevonden en konden we weer snel naar huis, waar het na een dutje doen nu weer goed spelen is.

Vrijdag 2 februari 2007, 13 weken oud

Het is goed te merken dat ze in de laatste weken een stuk zelfstandiger zijn geworden.
Uit eigen beweging proberen ze iedere dag weer iets nieuws uit, wat kan variëren tot het klimmen in de muur tot het uitgraven van een potplant. En als Yuna met een prrr prrr prrr haar kinders probeert te roepen, zijn ze net als hun vader Tymo heel gewoon Oost-Indisch doof.
Toen de achterdeur eens per ongeluk een stukje openstond, gingen ze als een speer uit de boog naar buiten. Als twee avonturiers stapten ze door de tuin, doken onder de struiken en zorgden ervoor dat Yuna helemaal bezorgd van de een naar de ander liep. Daarbij werd ze geholpen door Najra die de kittens van Yuna ook probeerde te roepen. Niets daarvan hoor, ze kregen steeds meer bravoure. Het was grappig om te zien hoe Shadé en Fleurtje door de tuin heen renden met twee bezorgde moeders om hen heen. Het kostte behoorlijk wat moeite om ze weer naar binnen te krijgen, waar ze vervolgens een minuut of tien voor de achterdeur heel hard hebben zitten miauwen.

Vandaag zijn ze alweer 13 weken oud en dat betekent dat ze oud genoeg zijn om te mogen verhuizen naar hun nieuwe baasjes.
Fleurtje gaat naar Oudorp waar (Siamese) poes Lotje zit te wachten op een vriendinnetje.
En Shadé gaat naar cattery Del ThyMar waar maar liefst een heel drietal op haar zit te wachten. In de toekomst mag zij weer gaan zorgen voor verder nageslacht.

We hebben ze nog eventjes gewogen en allebei zitten ze, raar maar waar, op eenzelfde gewicht van 1670 gram.
Morgenvroeg is het zover en daarom gaan we vandaag nog even fijn van ze genieten, want we zullen ze wel gaan missen hoor.

Eerdere weken
  Eerste Kerstdag, het uitpakken van de cadeautjes met hulp van Fleur

Door het dolle heen, Tweede Kerstdag

Shade's eerste prikje bij de dierenarts, 5 januari 2007

En Fleurs eerste prikje ook

11 weken oud, samen kijken wat dat nu weer is...

Fleurtje met haar prooi (de handschoen) 12 en halve week oud

En Shadé met haar halve bal met pluimstaart 12 en halve week oud

Nog even lekker allemaal bij elkaar

Top